This item has closed 1 buyer bought 1 item
View other items offered by Waveren25457

Similar products

Spreekwoorde En Waar Hulle Vandaan Kom
R45
R30 shipping
Bygelowe en Waar Hulle Vandaan Kom deur Anton Prinsloo
R300
R30 shipping
Op vlerke in die Krugerwildtuin, kom, klim op en reis saam... - Andre Christof
R250
Borde borde boordevol: verhale en essays oor kos - Hennie Aucamp
R85
KOEKEMAKRANKA. Khoi-Khoin-Kultuurgoed en Kom-Kuier-Kos
KOEKEMAKRANKA. Khoi-Khoin-Kultuurgoed en Kom-Kuier-Kos

KOEKEMAKRANKA. Khoi-Khoin-Kultuurgoed en Kom-Kuier-Kos

Secondhand
R130.00
Closed 15 Feb 19 12:33
Shipping
Standard courier shipping from R30
R30 Standard shipping using one of our trusted couriers applies to most areas in South Africa. Some areas may attract a R30 surcharge. This will be calculated at checkout if applicable.
Check my rate
Ready to ship in
The seller has indicated that they will usually have this item ready to ship within 15 business days. Shipping time depends on your delivery address. The most accurate delivery time will be calculated at checkout, but in general, the following shipping times apply:
 
Standard Delivery
Main centres:  1-3 business days
Regional areas: 3-4 business days
Remote areas: 3-5 business days
Get it now, pay later
Buyer Protection

Product details

Condition
Secondhand
Location
South Africa
Bob Shop ID
397939106

 

Deur Renata Coetzee en Volker Miros.  R60 posgeld in SA.

Uitgegee deur Lapa 2009. Eerste uitgawe. Hardeband, 175pp. 

Baie goeie toestand. Meer as 1kg.

Koekemakranka, Khoi-Khoin-Kultuurgoed en Kom-Kuier-Kos, saamgestel deur Renata Coetzee, is aangewys as die Suid-Afrikaanse wenner in die internasionale Gourmand World Cookbook Awards 2010 se kategorieë “Best Culinary History Book” en “Best Cookbook”.

 

Die Gourmand World Cookbook Awards is die enigste ware internasionale kompetisie vir kookboeke. Die toekennings wil diegene wat “met woorde kook” bekroon, deurdat dit kleiner internasionale boeke die kans gee om in hooftaalmarkte mee te ding, en is verder daarop gemik om kennis oor en respek vir die kos- en wynkultuur aan te kweek.

As wenner van die Suid-Afrikaanse fase van die kompetisie word Koekemakranka ’n finalis in die algehele kompetisie, waar die wenner met die gesogte titel van ‘Gourmand Best in die world’ sal wegstap.

Renata Coetzee het haar uitgebreide navorsing oor die Khoi-Khoin se eetkultuur in hierdie pragboek vir die breë publiek toeganklik gemaak. Talle vertellings regstreeks uit die mond van ’n paar Khoi-Khoin wat nog onthou hoe dinge ’n paar dekades gelede gedoen is – en dalk plek-plek nog gedoen word – omskep die boek in ’n unieke leeservaring. Vir die bewaringsbewustes is daar volop raad vir die aanlê van ’n eie veldkostuin en om seker te maak dat die Khoi-Khoin se kom-kuier-kos op almal se tafels kan voortleef, word die boek met ’n verskeidenheid resepte afgesluit. Foto’s deur Volker Miros maak dié hardebandboek ook uiters besonders.

‘Bladsy na bladsy ontsluit die boek ’n fassinerende oeroue inheemse kultuur- en volkskuns, lieflik beskryf en geïllustreer. Lees-lees en proe-proe pas die legkaartstukkies van ons gemeenskap se verlede in mekaar en verbreed dit ons begrip oor ons land se mense,’ skryf Kerneels Breytenbach.

Renata Coetzee het ’n eredoktorsgraad ontvang van die Noordwes Universiteit vir haar dekades lange navorsing oor die eetkulture van die inheemse mense van Suid-Afrika.

Boeke wat uit haar navorsing gespruit het, is onder meer Funa Food from Africa – Roots of African Food Culture en Spys en Drank – die oorsprong van die Afrikaanse eetkultuur.

More from this seller

View all
Goeiemore Mnr. Mandela - Zelda la Grange
R35
Postcard post card - In full dress
R70
Die wit duif - Van Rensburg
R45
Die meeste sterre is lankal dood - Johann de Lange
R65