Main centres: | 1-3 business days |
Regional areas: | 3-4 business days |
Remote areas: | 3-5 business days |
Author: Peter Veldsman; Elmari Rautenbach
Publisher: Jonathan Ball Publishers (2013)
ISBN-10: 177022971
ISBN-13: 9781868424696
Condition: Very Good+
Binding: Softcover
Pages: 214
Dimensions: 23.3 x 15.2 x 1.8 cm
+++
by Peter Veldsman; Elmari Rautenbach
+++
Met erfeniskos wat deesdae internasionaal hoogmode is, staan een kok uit: Peter Veldsman. As enigste kind op 'n plaas in die Klein-Karoo het Peter 'n fyn waarnemingsvermo en goddelose sin vir humor ontwikkel.
Die resultaat is eindeloos vermaaklike stories oor die kos en mense in sy lewe, van sy dae as kosredakteur van die tydskrif Sarie, waar Peter twee generasies Afrikaanse vroue voor die stoof touwys gemaak het, toe as kosskrywer van Rapport en, uiteindelik, as "Mister V", eienaar van Emily's, waar hy hom amper 20 jaar lank beywer het om van streekskos fynkos te maak en s 'n formidabele restaurant-nalatenskap gevestig het. Baie van die stories is snaaks. Ander is soet-nostalgies. Sommige kyk eerlik na kwessies n aan sy hart, soos gay-wees en die kerk.
En tog, al het hy al vir bekendes en selfs beroemdes gekook en die wreld deurkruis op soek na nuwe smake, is dit sy tante Julia en haar "koskys" wat hy steeds die helderste voor die oog roep, sy Skotse ouma, en die dag toe hy as 'n vierjarige op sy oupa se plaas in die Klein-Karoo die eerste keer 'n doukomkommer tussen sy tande geknars het ... Nostalgies, humoristies en hartroerend 'n boek wat jou terugvat na Ouma se kombuis, maar dan ook die drumpel oor, na die wye wreld daarbuite.